- Fudbalski klub Crvena zvezda želi da obavijesti javnost da je u saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku tehnologiju obavio testiranje igrača na koronavirus i da su nakon toga Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić danas dobili pozitivan nalaz - saopćio je bivši prvak Evrope.

Pomenuti igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč posljednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan.

- Stanje igrača se pažljivo prati, a bit će obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu - poručili su iz kluba.

Podsetimo, od petorice fudbalera koji su pozitivni na COVID-19, Branko Jovičić je prisustvovao šampionskoj proslavi organizovanoj u subotu na Marakani.