Vukovi u ovu utakmicu ulaze bez puno kalkulacija, a jasno je da će od prvog trenutka krenuti po tri boda u ovom susretu.

Marko Perišić je u Olimpik stigao tokom jesenjeg dijela dezone, a vrlo brzo se nametnuo u početni sastav i neizostavan je dio tima. Lijevi bočni premijerligaša sa Otoke, smatra da je njegov tim pokazao da može da se nosi sa svim ekipama i da će uspjeti da ostvari cilj zacrtan pred početak sezone.

- Jasno je da smo mi u ova dva duela, protiv Zrinjskog u generalci i Borca u prvom kolu proljetnog dijela, pokazali da posjedujemo kvalitet da se nosimo sa ekipama iz vrha tabele. Vidjeli ste, a to se pokazalo i u ovih do sada odigranih desetak utakmica proljetnog dijela, da svako svakoga može pobijediti i napraviti mu probleme. Mi smo dosta jači nego jesenas, i igrački i fizički, i to se vidi na terenu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i ispuniti cilj, a to je opstanak u društvu najboljih - poručuje Perišić.

Naredni protivnik Vukova je ekipa tuzlanske Slobode.

- Analizirali smo ih ove sedmice. Jasno je da imaju dosta problema oko sastava, gledali smo njihovu utakmicu protiv Tuzla Cityja i sigurno da ćemo probati iskoristiti njihove nedostatke. Oni su jedna borbena ekipa, koja puno "radi" na terenu, sa nekoliko odličnih pojedinaca, koji mogu u svakom trenutku da naprave probleme protivniku. Na nama je da se nametnemo na terenu i da probamo što prije doći do pogotka, koji bi nam trasirao put do pobjede i prijeko potrebna tri boda u ovom susretu - rekao je Perišić u najavi ovog duela.

Susret između Olimpika i Slobode igra se sutra (ponedjeljak) od 14 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a direktan prijenos ovog meča osiguran je putem platforme MojaTV.