open-navfaktor-logo
search
Prekid saradnje
Perišić za Faktor objasnio zašto više nije savjetnik: "Na Dodika je izvršen pritisak, rekao mi je da mora tako"
Na naše insistiranje je potvrdio da ti pritisci nisu dolazili iz Kabineta Milorada Dodika, a kazao je da ipak zna zbog čega je prekinuta saradnja sa njim
16.05.2019. u 11:40
get url
text
Srđan Perišić

Srđan Perišić definitivno od srijede nije savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. Nakon što je njegovo ime uklonjeno sa liste savjetnika na stranici Predsjedništva BiH, Perišić je u izjavi za Faktor najprije kazao da ne zna o čemu se radi, ali mu je u srijedu navečer definitivno potvrđen prekid angažmana u Dodikovom kabinetu.

- Da, nisam više savjetnik – potvrdio nam je Perišić jutros.

Već je, pojašnjava, dobio rješenje o razrješenju sa pozicije savjetnika, a objašnjenje, dodaje, nije dobio.

- Nismo se ništa posvađali. Nije bilo nikakvih tu stvari. Bili su određeni pritisci da ja odem – kazao je Perišić za Faktor.

O tim pritiscima, te o tome od koga su oni dolazili, u ovom trenutku nije želio govoriti.

- Sa Dodikom nikada nisam imao nikakvih nesporazuma. Nikad, pa čak ni jučer. Jučer smo se šalili i zezali. Ostali smo u takvim dobrim odnosima, ali su pritisci bili izvan – izjavio je dojučerašnji Dodikov savjetnik.

Na naše insistiranje je potvrdio da ti pritisci nisu dolazili iz Kabineta Milorada Dodika, a kazao je da ipak zna zbog čega je prekinuta saradnja sa njim.

- Ja znam zašto se to dogodilo i sve znam, ali o tome ne mogu da pričam jer još je friško – dodao je Perišić.

Tvrdi također da prekid saradnje nema veze sa jučerašnjim izjavama, odnosno njegovom reakcijom na podnošenje krivične prijave protiv Dodika, koja je "misteriozno nestala" sa stranica portala Insajder i RTRS-a.

- Ja sam izjavu dao dok sam bio savjetnik. Ja sam bio savjetnik dok mi nisu saopćili lično u oči. Meni je prvobitno u 14.00 sati rečeno, ali sam poslije imao razgovor. Oni su povukli zato što je tamo stajalo da sam savjetnik. Samo iz tog razloga. Nema veze sa Komšićem – objasnio je Perišić.

Dodatno pojašnjava da su mu najprije iz Dodikovog kabineta u srijedu oko 14.00 sati javili da se "tu nešto dešava" te da je kasnije zatražio sastanak sa Dodikom i da je sa njim razgovarao o svojoj situaciji. Dodik mu je, dodaje, pojasnio zbog čega je došlo do prekida saradnje.

- Rekao mi je da mora tako da bude. Rekao je da su bili pritisci – kazao nam je Perišić.

Njegova saradnja sa Dodikom je ovim činom, zaključuje, definitivno okončana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.