open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Perišić spasio Hrvatsku protiv Češke: Vatreni u posljednjem kolu moraju pobijediti Škote
Hrvatska i Češka podijelili su bodove u duelu 2. kola grupe D Evropskog fudbalskog prvenstva.
18.06.2021. u 19:55
get url
text

Duel na Hampden Parku u Glasgowu završen je rezultatom 1:1, što je ishod koji u borbi za narednu rundu više odgovoara Česima.

Za Češku je pogodio Patrik Schick, a za Hrvatsku Ivan Perišić.

U 35. minuti uobičajen duel Dejana Lovrena i Patrika Schicka u šesnaestercu Hrvatske, nakon kojeg je sudija Carlos del Cerro Grande iz Španije svirao penal za Čehe. Španski arbitar konsulitirao je VAR, sam pogledao snimak na kojem je vidio Lovrenovo udaranje laktom češkog fudbalera. Schick je krvavog nosa izveo penal, loptu poslao u jednu, Livakovića u drugu stranu, za prednost Češke.

Schick je sa tri gola trenutno najbolji strijelac prvenstva.

Hrvatska je do izjednačenja stigla na otvaranju drugog poluvremena. Strijelac je bio Ivan Perišić. Sjajno je Kramarić izveo slobodan udarac na sredini terena, poslao loptu u prostor za Perišića, a ovaj sa lijeve strane ušao u šesnaesterac, gađao dalji ugao i pogodio.

Aktuelni viceprvak svijeta pružio je još jednu blijedu partiju, uglavnom jalovo napadao, dok je Češka bila strpljiva i čuvara rezultat koji ima.

Hrvatska nakon dva kola ima bod, a Češka na prvom mjestu grupe četiri boda.

Kasnije igraju Engleska i Škotska. Engleska će eventualnom pobjedom osigurati osminu finala.

U posljednjem kolu Hrvatska igra protiv Škotske, a Engleska sa Češkom.

U osminu finala plasirat će se po šest prvoplasiranih i drugoplasiranih timova iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.