open-navfaktor-logo
search
Rukometni Zmajevi
Perić i Haseljić složni: Šveđani su zasluženo pobijedili, spremamo se za Češku
Rukometni reprezentativci naše zemlje Josip Perić i Ibrahim Haseljić prokomentarisali su poraz našeg tima u prvom susretu na EURU protiv Švedske, te su najavili naredni duel protiv Češke.
14.01.2022. u 13:20
get url
text

Josip Perić je istakao da je Švedska zasluženo slavila, kao i da je Češka pružila dobru partiju protiv Španije.

- Sigurno da je Švedska, kao što smo i najavili, jedan od favorita za medalju na ovom prvenstvu, što su sinoć i pokazali. Imaju bolju rotaciju, širu klupu i jako kvalitetne igrače. Mislim da smo u ovom trenutku dali naš maksimum, nedostajalo nam je puno važnih igrača, što se vidjelo na terenu. Dobar dio utakmice smo bili na pristojnoj razlici, ali na kraju se to sve promijenilo i pobjeda Švedske je zaslužena - rekao je Perić, te dodao:

- Češka je dobro odigrala protiv Španije, držali su se čitavu utakmicu i bili na jedan ili dva gola razlike. Sigurno da i oni imaju puno kvalitetnih igrača i odličnu ekipu, ali to je meč zbog kojeg smo mi došli i koji nam znači život u ovoj grupi i učinit ćemo sve da se dobro spremimo i još bolje odigramo protiv njih.

Ibrahim Haseljić smatra da se treba zaboraviti na meč protiv Švedske, te da se treba koncentrisati samo na susret sa Češkom.

- Sigurno ostaje žal jer nismo planirali da će ovako završiti. U jednom trenutku smo smanjili rezultat i sve je izgledalo super, ali smo posljednjih 15 minuta pali i to je napravilo veliku razliku. Svi bismo trebali zaboraviti taj meč i koncentrisati se na ono što nas čeka, a to je duel protiv Češke.

Nemamo puno vremena, ali se nadam da ćemo se dobro pripremiti. Oni su odigrali odličnu utakmicu protiv Španije i zamalo došli do iznenađenja u prvom kolu - zaključio je Haseljić.

Zmajevi sutra od 18 sati igraju meč 2. kola Grupe E protiv selekcije Češke. Grupnu fazu naš tim okončat će u ponedjeljak utakmicom protiv Španije, aktuelnog prvaka Evrope.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.