Pepeljugin izazov: Među djevojkama na internetu se širi zastrašujući trend

objavljeno: 01.03.2018. u 13:21

Velike oči, duge trepavice i tanašni struk - izgledati poput Disneyeve princeze, pogotovo Pepeljuge, san je mnogih djevojčica. No, mnoge smetnu s uma da se ipak radi o animiranim likovima i da osobe takvih tjelesnih proporcija u stvarnom životu ne postoje.

Ipak, mnoge mlade djevojke to ne sprečava da pokušaju ostvariti san i smršati do te mjere da nalikuju na nerealistične crtane junakinje.

Tako se društvenim mrežama počeo širiti "Cinderella diet challenge" ili "Pepeljugin izazov", gdje se djevojke natječu koja će prije imati struk tanak poput Pepeljuginog.

Da bi to postigle, moraju ostvariti indeks tjelesne mase (BMI) 18 - što se smatra pothranjenošću. Normalan indeks tjelesne mase, ovisno o konstituciji, je između 18,5 i 24,9.

Da bi se izračunalo koliko kila se treba imati da bi se izgledalo poput Pepeljuge, visinu izraženu u metrima treba pomnožiti samu sa sobom (kvadrirati) te onda taj broj pomnožiti s brojem 18.

Ne zna se odakle je stigao ovaj najnoviji trend, no pretpostavlja se da je iz Japana, a putem društvenih mreža brzo se širi ostatkom svijeta.

Nekoliko korisnica Twittera "pohvalilo" se velikim brojem kilograma koje su izgubile kako bi ispunile "Pepeljugin izazov".