open-navfaktor-logo
search
Zagonetni Španac
Pep Guardiola: Moram zaslužiti produženje ugovora sa Cityjem
Josep Pep Guardiola, menadžer Manchestere Cityja, kazao je da mora zaslužiti produženje ugovora sa Građanima, prenosi Anadolu Agency (AA).
21.09.2020. u 09:30
get url
text

Španskom treneru aktuelni ugovor sa Cityjem ističe na kraju ove sezone, a navodno rukovodstvo kluba želi da ostane i nakon isteka. Guardiola će večeras početi petu sezonu na klupi Manchester Cityja gostujućom utakmicom protiv Wolverhamptona u Premier ligi.

- Volio bih ostati dugo ovdje. Ovo je mjesto na kojem volim biti, ali moram to zaslužiti. Ovaj klub je postigao standarde u posljednjoj deceniji, ali moramo to održavati - smatra Guardiola.

Istakao je da ni predsjednik Khaldoon Al Mubarak, ni izvršni direktor Ferran Soriano nisu razgovarali s njim o trenutnoj o situaciji.

Međutim, nakon relativnog razočarenja u prošloj sezoni, kada su u Premier ligi završili sa 18 bodova iza šampiona Liverpoola i potom neočekivano ispali u četvrtfinalu Lige prvaka od austajdera Olympique Lyona, povećan je i pritisak javnosti na Guardiolu.

- U klubu mi nisu rekli moraš uraditi ovo ili ono, rekli su mi da igram. Ali, znam standarde kluba i ako ne postignem te standarde, vjerojatno ne zaslužujem novi ugovor. Tako da moram pobjeđivati da bih produžio ugovor - istakao je Guardiola za britanske medije.

Od dolaska na klupu Građana u ljeto 2006. godine Guardiola je osvojio dva naslova prvaka Engleske, jedan FA kup, tri Liga kupa i dva Superkup. Za razliku od domaćih takmičenja u kojima je City pod njegovim vodstvo

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.