open-navfaktor-logo
search
GRAS
Penzioneri se žalili na vozače zbog kupona: Od oktobra se svi mogu voziti sa oba prijevoznika
Direktor KJKP GRAS Avdo Vatrić ističe da oni nisu imali pritužbi putnika na korištenje penzionerskih mjesečnih kupona u njihovim, niti u vozilima drugog prijevoznika
13.06.2019. u 21:59
get url
text

Penzioneri u GRAS-ovim i vozilima Centrotransa od prvog maja imaju pravo putovati sa penzionerskim mjesečnim kuponom za javni prijevoz. Međutim, iz Centrotransa ističu da su građani sa njihovim mjesečnim kuponima imali problema prilikom korištenja GRAS-ovog prijevoza.

- Bilo je problema sa određenim uposlenicima druge kompanije koji nisu dozvoljavali da sa mjesečnom kartom Centrotransa koriste prijevoz. Putnici su se obraćali Ministarstvu saobraćaja KS i nekim našim uposlenicima. Mi uredno obavljamo svoj dio posla, prevozimo putnike sa oba kupona i taj problem je aktueliziran i ministarstvo je izdalo nalog da se prihvataju karte u vozilima i jednog i drugog prijevoznika – pojašnjava Aida Smajić, glasnogovornica Centrotransa.

Direktor KJKP GRAS Avdo Vatrić ističe da oni nisu imali pritužbi putnika na korištenje penzionerskih mjesečnih kupona u njihovim vozilima, niti u vozilima drugog prijevoznika.

- Sistem funkcioniše, ali iz medija smo vidjeli da je i Ministarstvo saobraćaja uputilo primjedbu te smo mi napisali naredbu tako da ćemo poduzeti sve mjere koje su potrebne da to operativno zaživi. Mada mi nemamo informacija da se to ne primjenjuje na terenu. Ukoliko se pokaže tačnim, mi ćemo poduzeti disciplinske mjere protiv uposlenika koji se toga ne pridržavaju dogovora – pojašnjava Vatrić.

Vatrić ističe da za sada samo penzioneri mogu koristiti ovu povlasticu, dok bi za ostale kategorije putnika ta mogućnost trebala biti dostupna od oktobra ove godine.

- Najvjerovatnije će u oktobru doći do uvođenja elektronskog sistema naplate kada će se znati koliko koji prijevoznik prevozi putnika i na osnovu toga će se praviti distribucija novca i sve druge aktivnosti – zaključuje Vatrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.