open-navfaktor-logo
search
Patroliranje u Srbiji
Penzioner se oglušio o naredbe: "Kud si pošao, rekla mi je policija, strpali me u auto i vratili kući"
Krenuo sam samo do pošte da podignem pare. Zaustaviše me, strpaše u auto i vratiše kući.
18.03.2020. u 18:09
get url
text

Ovako za Novosti počinje svoju priču M.A. (67) iz Sremske Mitrovice, koji se lično uvjerio u ozbiljnost mjera države u cilju obuzdavanja virusa korona.

Ovo se desilo jučer, pa je ovaj penzioner još i dobro dobro prošao, imajući u vidu da je danas stupila na snagu stupila zabrana licima starijim od 65 godina da izlaze na ulicu poslije 10 sati.

U Srbiji je uveden policijski sat, poslije 20 sati, svim osobama je zabranjeno da izlaze napolje, a onima koje policija zatekne na ulici bit će pisana krivična prijava.

- Znao sam da su pooštrene mere, ali računam, moram da podignem novce i idem do prodavnice. Živim sam, nema ko drugi umesto mene. Na pola puta zaustavila me policija. Ličnu kartu i broj telefona. Kud si pošao?! Stavili su me u auto i vratili kući uz naredbu da ne smijem da mrdnem iz dvorišta – opisuje susret sa policijom M. A.

Policija je penzioneru odgovorila da ništa ne brine jer će lijekove, hranu i sve što mu treba neko brzo donijeti.

- Tako je i bilo. Dođe komšija kojeg lično poznajem sa punom vrećom hrane. Pitao sam koliko košta, dajem im karticu, rekoše mi “ništa ne košta, ne trebaju pare, samo sjedi u kući” - priča stariji čovek.

Iznenađen brzom reakcijom i brigom M. A. se jedino požalio da nema germe. To ga brine. Više od toga ga brine i kako će posijati baštu ako nema ko da dođe da uzore zemlju. Kaže, srećom ima internet, i rado bi i sam pomogao nekome. Snage ima, ali i godina tek toliko da ne može.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.