Projekti

Pentagon preusmjerava 3,6 milijardi dolara za gradnju zida s Meksikom

Objavljeno: 04.09.2019. u 09:11

Ranije ove godine, predsjednik Donald Trump proglasio je nacionalnu vanrednu situaciju u pokušaju da finansira obećani zid

FOTO: Xinhua

 Više od 120 američkih vojnih građevinskih projekata bit će obustavljeno jer se Pentagon priprema upotrijebiti 3,6 milijardi dolara za izgradnju ili poboljšanje dijelova graničnog zida s Meksikom, saopćili su u utorak američki dužnosnici.

Ranije ove godine, predsjednik Donald Trump proglasio je nacionalnu vanrednu situaciju u pokušaju da finansira obećani zid na američko-meksičkoj granici.

Pentagon je rekao da bi iz budžeta mogao preusmjeriti 3,6 milijardi dolara i u martu Kongresu pružio popis projekata na kojima bi mogli uštedjeti, ali nisu naveli pojedinosti.

U utorak su dužnosnici Pentagona rekli da će biti obuhvaćeno 127 projekata te da će prvih 1,8 milijardi dolara doći iz obustavljenih vojnih građevinskih poduhvata izvan Sjedinjenih Država.

Druga tranša uslijedila bi odgodom vojnih projekata unutar SAD-a, rekli su dužnosnici, prenosi  Reuters.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije