open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Peljto se razmahao kartonima u Turskoj, Zvezda ubjedljiva, Dinamu bod u Moskvi
U grupama G, H, I, J, K i L večeras su odigrane utakmice drugog kola Evropske lige.
29.10.2020. u 20:56
get url
text

U grupi G nije bilo iznenađenja. Leicester je ostvario gostujuću pobjedu protiv AEK-a sa 2:1, a identičnim rezultatom je Braga u Ukrajini pobijedila Zoryju.

Lille i Celtic su remizirali rezultatom 2:2, iako su Škoti nakon prvih 45 minuta imali dva gola prednosti. Milan je na San Siru razbio prašku Spartu 3:0. Golove su postigli Diaz, Leao i Dalot. Rade Krunić igrao je do 88. minute.

Gosti su bili uspješni u grupi I. Villarreal je pobijedio Qarabag rezultatom 3:1, dok je Maccabi Tel Aviv pobijedio Sivaspor sa 2:1. Duel u Turskoj sudio je bh. arbitar Irfan Peljto koji je pokazao osam žutih i jedan crveni karton (Sivaspor).

U grupi J LASK je pobijedio Ludogorets sa 4:3, a belgijski Antwerpen priredio iznenađenje i odnio minimalnu pobjedu protiv Tottenhama (1:0).

CSKA i Dinamo Zagreb odigrali su u Moskvi meč bez pogodaka u sklopu grupe K, dok je austrijski Wolfsberger kao gost razbio Feyenoord sa 4:1.

Grupa L donijela je pobjede Crvene zvezde i Hoffenheima. Beogradski tim je na Marakani razbio Slovan iz Libereca rezultatom 5:1, a Hoffenheim je u Belgiji pobijedio Gent sa 4:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.