open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Peljto odradio dobar posao u Norveškoj, važne pobjede Dinama i Crvene zvezde
Fudbaleri Arsenala slavili su s 3:0 u gostima kod Moldea u susretu četvrtog kola Evropske lige u kojem je pravdu dijelio najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.
26.11.2020. u 20:52
get url
text

Uprkos problemima u koje su bh. sudije dospjele zbog činjenice da je u međuvremenu Admir Šehović imao pozitivan test na COVID-19, Peljto je utakmicu završio na način da nije pokazao nijednu javnu opomenu.

Topnici, u čijem sastavu nije bilo Seada Kolašinca koji je oporavlja od koronavirusa, slavili su zahvaljujući golovima Pepea (50), Nelsona (55) i Baloguna (83), a vrijedi reći da je Willock asistirao za prva dva gola gostiju iz Londona.

Ovom pobjedom Arsenal je osigurao plasman u nokaut fazu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

CSKA Sofia našeg Brune Akrapovića poražena je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 od Young Boysa, dok je Krunićev Milan remizirao u gostima kod Lillea (1:1). Reprezentativac naše zemlje priliku je dobio od 77. minute.

Ukrajinska Zorya je s uvjerljivih 3:0 trijumfovala u gostima kod AEK, a u ekipi iz Atine nije bilo mladog Anela Šabanadžovića, koji se takođe oporavlja od koronavirusa.

Drugu ovosezonsku pobjedu zagrebački Dinamo zabilježio je na gostovanju kod austrijskog Wolfsbergera, dok je Crvena zvezda s 2:0 bila bolja u gostima od belgijskog Genta.

Najzanimljiviju utakmicu, kada je riječ o susretima koji su počeli u terminu 18.55, odigrali su Braga i Leicester, a meč je okončan rezultatom 3:3.

Evropska liga, 4. kolo:
AEK - Zorya 0:3
Braga - Leicester 3:3
CSKA Mosckva - Feyenoord 0:0
CSKA Sofia - Young Boys 0:1
Gent - Crvena zvezda 0:2
LASK - Antwerp 0:2
Liberec - Hoffenheim 0:2
Lille - Milan 1:1
Maccabi Tel Aviv - Villarreal 1:1
Molde - Arsenal 0:3
Qarabag - Sivasspor 2:3
Sparta Prag - Celtic 4:1
Wolfsberger - Dinamo 0:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.