open-navfaktor-logo
search
Španski sudija
Pedantni Lahoz: Šta je napisao u izvještaju o kartonu kojeg je pokazao Messiju?
Barcelona je u 11. kolu španske La Lige nakon što je u nedjelju s visokih 4:0 na Nou Campu nadigrala Osasunu.
30.11.2020. u 16:50
get url
text

Katalonski sastav u kojem nije bilo Miralema Pjanića do četvrte ovosezonske pobjede u prvenstvu stigao je zahvaljujući golovima Martin Braithwaite (29), Antoinea Griezmanna (42), Philippea Coutinha (57) i Lionela Messija (73).

VEZANI TEKST - Visoku pobjedu Barce obilježio pogodak Messija posvećen Maradoni

Proslavljajući pogodak Barcelone za konačnih 4:0 Messi je skinuo svoj dres i pokazao Maradonin iz vremena dok je legendarni fudbaler nastupao za ekipu Newell's Old Boysa, i tako odao počast čovjeku s kojim je sarađivao u selekciji Argentine i najvećem fudbaleru te zemlje ikada.

Za ovaj potez glavni arbitar Matez Lahoz mu je pokazao žuti karton, što je primjerena sankcija, iako je dobar dio javnosti smatrao kako mu je poznati španski sudija trebao progledati kroz prste.

No za Lahoza su pravila tu da se poštuju, o čemu govori i ono što je napisao u zapisniku, a što je objavila Marca.

- U 73. minuti susreta igrač s brojem 10 Messi Cuccittini, Lionel Andres dobio je žuti karton zbog sljedećeg razloga: Zbog skidanja dresa nakon što je zabio gol kako bi pokazao novu majicu momčadi Newells Old Boys s brojem 10 na leđima. Takav dres Newells Old Boysi nosili su u sezoni 1993/1994 - napisao je Lahoz, a prenijela je Marca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.