Dvije odluke o kažnjavanju PDP-a zbog objava Jelene Trivić donijela je danas Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine.

U oba slučaja je PDP prijavio SNSD, a odnosi se na objave Jelene Trivić na njenom Facebook profilu. Po prvoj odluci CIK-a PDP je kažnjen sa 2.500 KM, a po drugoj sa 3.000 KM.

Centralna izborna komisija BiH danas je sa 1.500 KM kaznio i Socijalističku partiju Srpske koja je, kako je CIK utvrdio, odgovorna što je njen kandidat Duško Miletić platio sponzorisane objave putem Facebooka u zakonom zabranjenom periodu. Informaciju o ovome CIK-u je dostavio Transparency International.

Istovremeno CIK, kako je rečeno na danšnjoj sjednici, nije našao dovoljno dokaza da sankcionira sedam stranaka koje su također prijavljene zbog plaćenog političkog oglašavanja prije zakonskog vremena. Radi se o strankama Narod i pravda, Naša stranka, NES-Narodni evropski savez BiH, Srpska napredna stranka FbiH, Ujedinjena Srpska, Za pravdu i red-Lista Nebojše Vukanovića i Koaliciji Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine i Zeleni pokret.