open-navfaktor-logo
search
Borenović i Ivanić
PDP ne prihvata rezultate, tražimo ručno brojanje glasova
  PDP ne prihvata izborne rezultate, jer je, kako tvrde, “izborni dan obilovao nelogičnostima, malverzacijama, prijetnja i ucjenama“ Kazao je ovo danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović  
08.10.2018. u 14:47
get url
text
Borenović i Ivanić
Borenović i Ivanić

Kazao je ovo danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović

- Nemamo još potpuni rezultat, bez obzira na trendove koji govore da neki kandidati imaju određenu prednost. S pravom možemo reći da ovakve rezultate ne možemo prihvatiti i tražimo ručno prebrojavanje svih mjesta za oba nivoa, člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS - kazao je Branislav Borenović.

Rekao je da će uputiti i zvaničan zahtjev za ručno brojanje, bar onih biračkih mjesta gdje je nesrazmjerna razlika između kandidata

Ocijenio je da su kao stranka ostvarili značajan pomak, preko 60.000 za NSRS i preko 75.000 za Parlament BiH.

- Jedna stranka je imala apsolutnu kontrolu na biračkim mjestima. Moramo znati zašto su neki članovi naprasno odustajali. Zašto je negdje bila onemogućena kontrola... – poručio je Borenović.

Mladen Ivanić je rekao da je trenutno oko 60.000 glasova razlika između njega i Milorada Dodika, u Dodikovu korist.

- Zadovoljan sam kako sam vodio kampanju, čuvao sam dignitet i političkih protivnika. Dao sam i doprinos značajnom rezultatu partije. Računamo na devet, deset poslanika u NSRS, a vjerovatno dva u PSBiH. Nismo zadovoljni onim što se desilo na biračkim mjestima – istakao je Ivanić.

Tvrdi i da će na kraju, kada se prebroje svi glasovi, “pobijediti u Banjoj Luci“.

Istakao je i da se pokazalo da je u sredinama koje su poznate da se značajno manipuliše, poput Trebinja i Zvornika, on značajnije izgubio od protivnika.

- Ne vidim kome bi smetalo da se glasovi ponovo prebroje, ne mora na svih 2.5000, neka se uradi na deset posto - dodao je Ivanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.