open-navfaktor-logo
search
Ne priznaju poraz
PDP ne odustaje: Jelena Trivić je pobijedila, došlo je do izborne krađe
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kategorično je danas izjavio da je kandidatkinja opozicije u RS-u Jelena Trivić pobijedila i najavio da će pravni tim ove stranke pripremiti krivične prijave i da češlja glasove, te tvrdi da je došlo do izbornih prevara u izboru za predsjednika RS-a.
03.10.2022. u 12:32
get url
text

- Ne priznajemo poraz. Milorad Dodik nije pobijedio. Mi ne odustajemo. Jelena Trivić je pobijedila i sve što smo sinoć saopćili je tačno, a razlika od više od 10.000 glasova se nije mijenjala. Šta se desilo tokom noći, sada ćemo istražiti. Izborna krađa isplivava od jutros - istakao je.

Tvrdi da ima oko 30.000 nevažećih listića od do sada prebrojanih glasova.

- Postoje ozbiljni osnovi da se sve detaljno prebroji i ponište izbori za predsjednika RS-a u velikom broju biračkih mjesta i gradova. Krali su glasove, vidi se po izjavama, vidi se po facama - dodao je.

Posebno je izdvojio Prijedor, Zvornik, a naročito Doboj, ističući da je tu po "falsifikovanim glasovima" razlika za Milorada Dodika oko 10.000 glasova.

Borenović je govorio da su na nekim mjestima tjerani birači, pa da u jednom mjestu Jelena Trvić ima nula glasova, a Dodik više od 235.

- Zamislite to, ko mi ovo objasni, svaka mu čast. Selo Krajišnik, porodično selo Jelene Trivić, ona ima nula glasova, a Milorad Dodik 141, a Zoran Kalinić 137. Da li je to moguće. To pokazuje koliko je izborni proces kontaminiran i zloupotrijebljen - kazao je Borenović.

Podvukao je u više navrata da neće odustati, da je Jelena Trivić pobijedila i da ih nikakva izborna krađa neće zaustaviti.

Jelena Trivić je kazala da se radilo o sveobuhvatnom kontaminiranom procesu, ne samo u pojedinim biračkim mjestima i gradovima.

Rekla je da će tražiti da se izborni proces ponovi u cijelom RS-u.

- Tačka preokreta se desila u noći, kada je i CIK saopćio da još nisu jasni glasovi za predsjednika RS-a jer birački odbori nisu na vrijeme dostavili podatke. Jednostavno je sve stalo i mi smo zvali naše ljude na terenu koji su rekli da se ponovo broje glasovi, traže greške… Iscrpljivali su ljude. Da li je normalno da CIK sam saopći da sa biračkih mjesta nisu u pravom roku dostavljeni podaci - kazala je Trivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.