open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
PDP: Ispitati sve činjenice o curenju piralena u banjalučkom "Incelu"
Zašto se zemljište zagađeno piralenom, iz poslovne zone "Incel", krijući, odvozi u naselju Mađir, istaknuo je Stanivuković
03.07.2019. u 12:59
get url
text

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković najavio je da će pokrenuti građansku inicijativu kojom traže da se omogući mirno okupljanje građana na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci. To će biti jedan od zahtjeva koje će iznijeti sutra na mirnom okupljanju u Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci.

Stanivuković je danas performansom ispred gradske uprave u Banjoj Luci ukazao na štetne posljedice piralena, kancerogenog ulja koje je pronađeno u banjalučkom "Incelu". Kritikovao je nadležne vlasti, jer nisu, ako kaže, preduzele mjere za sanaciju tog prostora te upitao šta će biti s radnicima, koji su dolazili u kontakt s tom nerazgradivom materijom.

- Pozivam sve ljude koji se bave zaštitom životne sredine i sve druge da se zajedno borimo protiv ovog problema - rekao je Stanivuković i postavio pitanje zašto se zemljište zagađeno piralenom, iz poslovne zone "Incel", krijući, odvozi u naselju Mađir.

Odbornik PDP-a u gradskom parlamentu Jovo Savanović rekao je da su pokrenuli peticiju da traže da se ispita i utvrdi tačne činjenice o curenju ulja piralen u "Incelu", kao i sazivanje vanredne skupštine zbog piralena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.