open-navfaktor-logo
search
Gradačac
PDA-ov ministar Maljutka unajmio bratovu firmu da uništi plakate SDA?
Začuđujuće je što tu večer nijedna patrola Policijske stanice Gradačac nije bila na terenu da spriječi ovaj vandalski čin, pa se postavlja pitanje da li bi imalo smisla prijaviti im ovaj događaj 
03.10.2018. u 17:11
get url
text
Porušeni plakati SDA u Gradačcu

Općinski odbor SDA Gradačac osudio je vandalizam koji se desio noćas u ovom gradu, prilikom čega su uništeni izborni plakati kandidata SDA. Vjeruju da iza svega stoji PDA Mirsada Kukića i kandidat ove stranke za Federalni parlament, a aktuelni ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagića zvani Maljutka.

- Očito je da se dio izborne kampanje Pokreta demokratske akcije (PDA) bazira na skidanju plakata. Zar smo došli do toga da se političke stranke služe ovakvim potezima. To je ono što imate da ponudite narodu? – pitaju iz OO SDA Gradačac.

U gradačačkoj SDA navode da su radnici firme "Džena" d.o.o Gradačac sa dva kombija organizirano poskidali sve plakate i polupali bilborde na kojima su kandidati OO SDA Gradačac. Napominju i da je spomenuta firma u vlasništvu brata PDA-ovog ministra Topčagića. 

- Začuđujuće je što tu večer nijedna patrola Policijske stanice Gradačac nije bila na terenu da spriječi ovaj vandalski čin. Postavlja se pitanje da li bi imalo smisla ovaj događaj prijavljivati nadležnoj policijskoj stanici kada je očigledno da su pripadnici MUP-a učestvovali u kreiranju i realizaciji ovog događaja - kažu nam u OO SDA Gradačac, te dodaju da novonastali PDA i njihov kandidat Topčagić na ovaj način pokazuju znak slabosti.

Od plakata nije ostalo ništa, a drvena konstrukcija na kojoj su bili postavljeni polomljena je.  Očito da  su meta bili samo izborni plakati SDA, jer SDP-ovi, koji su u neposrednoj blizini, ostali su netaknuti na svom mjestu.

PDA SKIDA PLAKATE SDA!!!

IMATE LI STIDA I SRAMA!?!?!? PDA skida plakate SDA. Očito je da se dio izborne kampanje PDA bazira na skidanju plakata. Zar smo došli do toga da se političke stranke služe ovakvim potezima. To je ono što imate da ponudite narodu??? Firma Džena d.o.o. angažovala dva vozila za skidanje plakata SDA.

Posted by SDA Gradačac on Wednesday, October 3, 2018

Na svojoj Facebook stranici, OO SDA Gradačac objavio je snimak sa nadzornih kamera na kojem se vidi kako radnici odnose plakate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.