open-navfaktor-logo
search
Demantovao medije
Patrijarh Porfirije: Ustoličenje će sutra biti održano na Cetinju
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije demantovao je večeras u izjavi za Tanjug pisanje ove agencije da sutra neće biti obavljeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.
05.09.2021. u 00:01
get url
text

Tanjug je ranije objavio da je potvrđeno da je došlo do odlaganja, navodeći da su "predsjednik i potpredsjednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović urgirali kod najviših predstavnika Srpske pravoslavne crkve".

- Sutra ujutro s božijom pomoći i molitvom za mir svi arhijereji kreću u Cetinje da bi ustoličili vladiku Joanikija u tron mitropolita crnogorsko-primorskog - najavio je Porfirije za Tanjug.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u noćnom dnevniku Javnog servisa kazao da ne vjeruje da će sutra Joanikije biti ustoličen na Cetinju, piše Pobjeda.

VEZANI TEKST - Građani Crne Gore poručili da će na blokiranim prilazima ostati i tokom noći

Građani su danas organizovali proteste i napravili barikade na ulazima u Cetinje kako Joanikije i srpski patrijarh Porfirije ne bi mogli da uđu.

Policija je danas blokirala izlaz iz Podgorice ka Cetinju, pa u Donjoj Gorici je i večeras velika kolona automobila.

Policija je pojačala snage zbog nekoliko manjih incidenata između onih koji su protiv i za ustoličenje Joanikija.

Dočeku su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, kao i ministri, te političari iz vladajuće većine.

Građani koji su napravili barikadu na Cetinju na Belvederu su poručili da će tu ostati cijelu noć i neće dozvoliti crkvenim veledostojnicima prolaz. Poručili su da je to miran protest, te da ne žele nikakve incidente sa policijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.