open-navfaktor-logo
search
Igra
Pas koji krade sve što stigne
Zlatni retriver Archie krade sve što mu se svidi i to radi bez obzira na to gleda li ga neko ili ne. Naravno, sve je počelo dok je još bio štene. Njegovim vlasnicima ispao je daljinski i on ga je odmah pokupio.
14.08.2018. u 05:11
get url
text

Kada je shvatio da ga vlasnici love kako bi uzeli daljinski, njemu je to bilo zabavno. Za njega je to bila igra, a njima je tada to bilo jako zabavno i smiješno. Archieju se ovakva vrsta zabave jako svidjela, pa se od tada nije prestao zabavljati uzimajući sve što poželi.

Papuče, štapovi, igračke, daljinski, jastuci, novine, novčanici - uopće nije važno, jer zna da će tako privući pažnju svojih vlasnika i da započinje igra. S vremenom je i Archie ostario, pa mu je dosadila igra lovice te je odlučio da je za njega puno bolje ako dobije poslasticu kao zamjenu za ono što je ukrao.

Petogodišnji retriver je savladao sve tehnike kako uzeti nešto i ostati neprimijećen. Ponekad je ova njegova čudna navika i dobrodošla. Kad se vraćaju kući iz šetnje, njegovi vlasnici provjeravaju imaju li pošte, a Archie veselo pokupi sva pisma i novine te ih odnese u kuću.

Osim sa svojim vlasnicima, Archie dijeli život i s mačkom Vinnyjem, koji također izvodi razne ludosti. Udomljen je iz skloništa i obožava se penjati posvuda. Njih dvoje postali su najbolji prijatelji, a zajedno sa svojim ljudima čine jednu sretnu i veselu porodicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.