Grčki Hachiko

Pas 18 mjeseci čeka vlasnika na mjestu gdje je poginuo

Objavljeno: 16.07.2019. u 12:09

Mještani su mu napravili kućicu na tom mjestu kako bi se sklonio od kiše, a ranije su ga pokušavali i udomiti ali je on stalno odlazio od njih, te mu sada donose hranu i vodu

Odani pas, čiji je vlasnik poginuo prije 18 mjeseci, svakog dana dolazi na mjesto nesreće na cesti blizu Nafpaktosa u Grčkoj.

Vlasnik psa, četrdesetogodišnji Haris poginuo je nakon što ga je udarila mješalica za cement. Živio je u kući koja je od mjesta nesreće udaljena oko 12 kilometara ali pas svakodnevno vrijeme provodi na mjestu nesreće i ne želi otići odatle.

Mještani su mu napravili kućicu na tom mjestu kako bi se sklonio od kiše, a ranije su ga pokušavali i udomiti ali je on stalno odlazio od njih, te mu sada donose hranu i vodu.

Psa su prozvali grčki Hachiko prema psu koji je živio dvadesetih godina u Japanu i koji je godinama stajao ispred željezničke stanice u Tokiju nakon što mu je vlasnik umro na poslu, prenosi Daily Mail.

Izvor:   Daily Mail

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije