open-navfaktor-logo
search
IZ UEFA-e
Partizan žestoko kažnjen, Sarajevo će pričekati novi sastanak Disciplinske komisije
U obrazloženju UEFA navodi se da je Partizan kažnjen i zbog ubacivanja predmeta na teren, korištenja pirotehnike, rasističkog ponašanja, kao i blokiranih stepenica na stadionu
12.08.2019. u 19:07
get url
text

UEFA je danas na svojoj zvaničnoj internet stranica objavila odluke Disciplinske komisije koja je beogradskom Partizanu odredila kaznu od dvije domaće utakmice pred praznom publikom, te sa 24.250 eura, zbog ponašanja navijača u prvoj utakmice 3. pretkola Evropske lige protiv turske Malatye.

U obrazloženju UEFA navodi se da je Partizan kažnjen i zbog ubacivanja predmeta na teren, korištenja pirotehnike, rasističkog ponašanja, kao i blokiranih stepenica na stadionu.

Zbog rasističkog ponašanja dijelo je zatvoren jedan dio stadiona Lokomotiv Plovdiva. Umjesto navijača, na zatvorenoj tribini bugarski tim će morati istaknuti transparent #EqualGame.

Turski prvak Bašakšehir kažnjen je sa 5.250 eura zbog ponašanja fudbalera u prvom meču 3. pretkola Lige prvaka protiv Olympiacosa. Chedjou Fongang je kaženjen sa dvije utakmice, dok je Buruk Okan kažnjen s jednim susretom suspenzijom jer nije ispoštovao odluke glavnog sudije.

O utakmici Sarajevo - BATE, koja je prekinuta prošlog četvrtka, danas Disciplinska komisija UEFA-e nije raspravljala.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.