open-navfaktor-logo
search
Probajte
Parovi otkrili formulu za sretan brak: Znate li za pravilo 2-2-2
Problemi u braku mogu biti jedan od glavnih izvora stresa i boli, ali šta ako samo jednostavni pomaci mogu pomoći da se vaš odnos poboljša i za vas i za partnera?
13.08.2022. u 16:23
get url
text

Upoznajte pravilo 2-2-2: ideja je da odredite vrijeme za zajednički večernji izlazak svake dvije sedmice, jedan vikend svaka dva mjeseca provedete sami i jednu sedmicu svake dvije godine, piše foxnews.com.

O ovom se pravili govorilo puno prije nekoliko godina, ali u zadnje vrijeme često se o njemu raspravlja na društvenim mrežama.

- Mislim da je u pitanju odlična stvar, a ko god želi imati dobar brak mora provoditi vrijeme s partnerom - navodi terapeutkinja Kimberly Hershenson.

Bivši sportista Anthony Trucks i njegova žena kažu kako su prakticirali ovo pravilo, ali nisu znali da postoji dok im neko nije rekao za metodu.

Par iz srednje škole vjenčao se, razveo te ponovo vjenčao.

Kažu kako je važno postaviti kao prioritet slobodno vrijeme za vas i partnera ako je cilj sretna i zdrava veza.

- Bilo je to 2016. godine kada sam naletio na podatke koji govore o tome kako će zajedničko vrijeme par povezati. Ako ti je nešto prioritet, moraš se tome posvetiti - dodaje te ističe kako on i supruga često imaju večeri za sebe kada će izaći i često putuju zajedno.

- Ne želimo da se problemi nakupljaju, a da nemamo to vrijeme koje smo odvojili za sebe, lako bi se mogli izgubiti u rasporedu i na njih zaboraviti - navodi.

Hershenson dodaje kako parovi koji dolaze kod nje na konsultacije i blizu su razvoda braka, često promjene mišljenje kada čuju za ovo pravilo i prihvate ga.

- Ono im daje vremena da razgovaraju i shvate što drugi misli i šta se događa u njihovim životima - dodaje te napominje da se to vrijeme ne treba koristiti kako bi samo razgovarali o problemima već je to vrijeme za smijeh, zabavu i finu hranu.

Trucks dodaje kako se nakon razvoda braka nadao da će jednom i on imati odnos o kakvom drugi govore, a sad ga ima i to s istom ženom od koje se razveo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.