open-navfaktor-logo
search
Usvojeni izvještaji
Parlamentarci nisu podržali olakšice za Aerodrom Sarajevo
Izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća Aerodrom Sarajevo d.o.o. za 2016., 2017. i 2018. godinu odobreni su većinom glasova danas na online sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
15.09.2020. u 14:24
get url
text

Za razliku od izvještaja, nije odobren prijedlog zastupnika Irfana Čengića da Federalna vlada za narednu budžetsku godinu FBiH planira da dio novca koji Aerodrom d.o.o. Sarajevo inače uplaćuje u federalni budžet po osnovu taksi i drugih naknada, ostane u preduzeću budući da ono trpi posljedice zbog umanjenog prometa putnika uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Većinu glasova zastupnika nisu dobili ni izvještaji o pretprošlogodišnjem radu dva elektroprivredna preduzeća u Federaciji BiH. Od neophodnih 50, ovi izvještaji su dobili po 41 glas.

Zastupnici su na ovoj sjednici upoznati s više izvještaja o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije obveznica u ovoj godini, potom s Izvještajem Federalnog ministarstva finansija o realizaciji Zaključaka V. Broj 1276/2018 (Instrukcije javnim preduzećima da izvrše uplatu sredstava iz akumulirane dobiti u budžet Federacije BiH), kao i s Izvještajem o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije trezorskih zapisa na dan 11.12.2018. i na dan 19.05.2020. godine.

Ova sjednica Zastupničkog doma je završena, a narednu je predsjedavajući Mirsad Zaimović najavio za 30. septembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.