Kontejner, koji prije tri mjeseca odvezen iz Srbije, stigao je preko Argentine ranije ove sedmice u riječnu luku u predgrađu paragvajske prijestonice Asunciona.

Tužilac Marcelo Saldivar izjavio je da su tijela preminulih, za koje se smatra da su slijepi putnici, pronađena danas kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod otvorili kontejner. Također je dodao da su kod dvojice preminulih nađeni lični dokumenti koji pokazuju da je riječ o Marokancima.

- Polazimo od toga da su oni provalili u kontejner u Srbiji kako bi bili prevezeni na neku bližu destinaciju. No, nisu preživjeli ovo putovanje - rekao je Saldivar, dodajući kako pretpostavlja da su u Srbiju došli iz zemalja porijekla, prenio je Reuters.

Prema njegovim riječima, u dijelu kontejnera u kojem su bila tijela pronađeni su hrana, torbe sa odjećom i otvor za ventilaciju. Saldivar je naglasio da su od slijepih putnika ostali samo kosa i kosti. Tužilac je dodao da će paragvajske vlasti kontaktirati kolege u Srbiji kako bi identifikovali preminule.