open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Papandreou sa Džaferovićem: Diplomatski prioritet Grčke evropska budućnost BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreoua.
17.02.2020. u 14:04
get url
text

Džaferović mu je poželio dobrodošlicu i poželio mu uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Zahvalio je na pomoći koju Grčka pruža Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija. Ambasador Papandreou informirao je o predstojećem sastanku ministara vanjskih poslova zemlja Zapadnog Balkana u Solunu. Sastanak će biti posvećen pripremama za majski samit lidera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana u Zagrebu.

Ambasador Papandreou je naglasio da je jedan od prioriteta grčke vanjske politike evropska budućnost Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana, te je istaknuo podršku svoje zemlje nastavku naše euroatlantske integracije. Džaferović je rekao da Bosna i Hercegovina nema alternativu za EU i NATO, te da je budućnost zemlje u njenom punopravnom članstvu u ovim organizacijama, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Na sastanku su naglašeni dobri politički odnosi dvije države, te da je potrebno raditi na produbljivanju ekonomske saradnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.