Papa Franjo pozvao je na Badnju večer 1,3 milijardi rimokatolika da ne dopuste da ih propusti Crkve odvrate od prihvaćanja Božije ljubavi.

Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i lično značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.

-Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama - izjavio je papa Franjo.

-Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav. Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav. Onda više nećemo imati izgovora da ne dopustimo da nas on voli- rekao je.

-Šta god da pođe krivo u našim životima, šta god da u Crkvi ne funkcionira, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više neće biti izgovor. To će postati drugorazredno jer pred Isusovom prevelikom ljubavlju, čistom blagošću i blizinom, više nemamo izgovora - dodao je.

Papa će u srijedu na Božić uputiti svoju poruku i blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i svijetu) s balkona bazilike sv. Petra.