open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pao je rekord: Moćno Sarajevo pregazilo Mladost, Zvijezda zasjala na Tušnju
Ovom pobjedom Bordo tim je zadržao lidersku poziciju, ali još jednom potvrdio da može igrati odličan fudbal
06.10.2018. u 17:16
get url
text

Fudbaleri Sarajeva pobjedničku seriju produžili su na pet susreta, i to na kakav način. Izabranici Husrefa Musemića slavili su u gostima kod Mladosti u Doboju kod Kaknja sa visokih i uvjerljivih 6:0.

Ovom pobjedom Bordo tim je zadržao lidersku poziciju, ali još jednom potvrdio da može igrati odličan fudbal, iako bez Adukora, Hebibovića i Handžića, na koje Musemić danas nije mogao računati.

Prvu ozbiljnu priliku Sarajevo je pretvorilo u vodstvo, ili tačnije rečeno Mersudin Ahmetović. Iskusni napadač je u 23. minuti dobar centaršut Amara Rahmanovića glavom pospremio u mrežu domaćina. Samo sedam minuta kasnije bilo je 0:2, a strijelac je bio Rahmanović. Već u 36. minuti bilo je 0:3. Ovoga puta je zabio Krste Velkoski.

U nastavku su još dvije lopte završile u mreži iz leđa golmana Mladosti Emila Velića. Prvo je Rahmanović u 54. minuti silovitim udarcem pogodio za 0:4, da bi Tatar deset minuta kasnije s ivice šesnaesterca bio precizan za 0:5. Konačnih 6:0 postavio je Velkoski golom u 90. minuti utakmice. Osim što su upisali petu pobjedu u nizu, fudblerima Sarajeva ovo je bila 12 utakmica u nizu u kojoj nisu pretrpjeli poraz.

Trinaesto kolo PLBiH sigurno će ostat upamćeno i po prvoj pobjedi Zvijezde 09 u elitnom fudbalskom rangu naše zemlje. Zvijezda je zasjala na Tušnju gdje je slavila, pomalo iznenađujuće, s visokih 3:0.

Radnik je na domaćem terenu s 3:1 savladao Tuzla City, dok je hercegovački derbi između GOŠK-a i Zrinjskog pripao aktuelnim prvacima Bosne i Hercegovine sa 4:0.

Iako 13. kolo nije u potpunosti kompletirano, već sada se može reći da je oboren rekord po broju golova u jednom kolu ove sezone. Do sada je najefikasnije bilo peto ovosezonsko kolo sa 18 pogodaka, a u 13. su već postignuto 22 gola, iako se tek treba odigrati utakmica između Širokog Brijega i Krupe.

Premijer liga, 13. kolo:
GOŠK - Zrinjski 0:4
Mladost - Sarajevo 0:6
Radnik - Tuzla City 3:1
Sloboda - Zvijezda 09 0:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.