open-navfaktor-logo
search
Rezultat praćenja
"Pao" diler u Novom Travniku: Našli mu heroin spreman za uličnu prodaju i metadon
MUP Srednjobosanskog kantona je u sklopu borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, realizirao još jednu uspješnu akciju i uhapsio muškarca osumnjičenog za dilanje heroina, u čijem stanu je pronađeno 26 paketića ove droge, spakovane za uličnu prodaju.
11.11.2021. u 20:08
get url
text

Kako saznajemo iz MUP-a SBK, akcija je izvedena jučer ujutro u ulici Ivana Meštrović u Novom Travniku.

Policija je po naredbi Općinskog suda Travnik pretresla stan koji koristi I. S. (1983), kao i prateće objekte, te vozilo "renault".

- Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 26 zamotuljaka sa sadržajem materije koja podsjeća na heroin, tečnost koja asocira na metadon, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga - kažu u MUP-u SBK.

Pronađene materije su oduzete, dok je osumnjičeni uhpšen.

Nezvanično saznajemo da je akcija rezultat istrage koja je trajala već neko vrijeme, a nakon što je policija došla do saznja da se uhapšeni bavi preprodajom narkotika.

On je u posljednje vrijeme bio i pod posebnim istražnim radnjama, odnosno bio je podvrgnut praćenju i nadzoru, sve dok u pogodnom trenutku nije provedena ova akcija.

Uhapšeni će najvjerovatnije nakon krim-obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, biti predat Tužialštvu SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.