open-navfaktor-logo
search
Futsal Zmajevi
Pantić i Bundevica složni: U utakmicu protiv Španije idemo čvrsto i odlučno, imamo kvalitet
Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Groningenu odradili još jedan trening.
20.01.2022. u 16:12
get url
text

Bh. haklere očekuje historijski nastup na Evropskom prvenstvu. BiH će debitantski poklon dobiti u subotu, kada će u meču prvog kola grupne faze odmjeriti nage sa Španijom, višestrukim prvakom Starog kontinenta.

Kako nalažu pravila takmičenja, jutros su bh. reprezentativci odradili i genetička testiranja na virus korona, te su svi rezultati bili negativni.

O pripremama i očekivanjima od Eura govorili su bh. reprezentativci Kristijan Pantić i Almedin Bundevica.

- Pripreme protiču u najboljem redu i svi smo željni treninga i dokazivanja. Jedva čekamo da krene Evropsko prvenstvo za nas i da odigramo prvu utakmicu. Odradili smo taj prvi ciklus priprema, a malo problema stvara situacija s koronavirusom i svakodnevna testiranja. Nadamo se da ćemo svi biti zdravi i nastupiti - rekao je Kristijan Pantić, koji je najavio i meč protiv Španije u subotu:

- Španija je glavni favorit za osvajanje prvenstva, pa tako i naše grupe. Ipak, mi idemo odlučno i čvrsto u ovu utakmicu, u kojoj želimo pokazati da možemo da se nosimo i s najboljima.

Za Pantića je plasman na EP vrhunac karijere.

- Za mene ovo predstavlja vrhunac karijere. Radili smo naporno da bi ovo ostvarili, a sjećamo se i 2013. kad smo u baražu zbog gola u gostima ispali od Nizozemske. Veliki je ovo uspjeh za bh. futsal i nadam se da će generacije koje dolaze nastaviti niz i da ćemo redovno igrati velika takmičenja - zaključio je Pantić.

Almedin Bundevica je izjavio da su naši momci motivisani i da spremni čekaju susret protiv Španije.

- Atmosfera je odlična, svi igrači su jako motivisani. Protiv Španije želimo da odigramo dobru utakmicu. Oni su svjetski i evropski prvaci ali nećemo igrati sa bijelom zastavom. 

Dao je svoja očekivanja od utakmica sa Gruzijom i Azerbejdžanom

- Mislim da su tu naše šanse jako velike, te dvije utakmice će odlučiti o plasmanu dalje. Nadam se da ćemo pobijediti u obje utakmice. Imamo kvalitet, spoj mladosti i iskustva, nadam se da će BiH i dalje biti učesnik velikih takmičenja - rekao je Bundevica i dodao šta za njega znači plasman na Euro:

- Ne mogu sakriti emocije, mislim da je san svakog igrača da dođe na veliko takmičenje. Nadam se da ću opravdati povjerenje selektora i stručnog štaba. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.