open-navfaktor-logo
search
"Ne damo Krim"
Pankin: Sankcije protiv Rusije trajat će vječno
Sankcije protiv Rusije utkane su u zakonske akte zapadnih država i trajat će vječno, poručio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Pankin na parlamentarnom saslušanju u Državnoj Dumi (donjem dijelu parlamenta) u ponedjeljak.
07.06.2021. u 16:53
get url
text

- Režim sankcija uvijek je bio na snazi. I tako će ostati vječno, budimo realni. Sankcije su utkane u brojne zakonske akte u SAD-u i u drugim zemljama, i nemoguće ih je poništiti – kazao je ruski diplomat.         

- Sve (sankcije) su nelegalne, one su uvedene pod veoma krhkim opravdanjima, bez ikakvog dokaza, ali se ti fakti koji se smatraju počinjenim, ne mogu poništiti – naglasio je Pankin.

Diplomata je istaknuo da Rusija neće tražiti ni od koga da ukine sankcije i neće uputiti izvinjenje zbog onoga što radi.

-  Jasno je da nećemo dati Krim. Ukoliko je Krim dio Rusije, mi ćemo uvijek biti pod sankcijama poput sankcija protiv baltičke regije dok se nije odvojila i prerasla u tri različite države. To je teška činjenica, ali trebamo biti realni – izjavio je Pankin, prenosi ruska novinska agencija TASS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.