open-navfaktor-logo
search
Igrao poluvrijeme
Panika u Istanbulu: Za Hrvatsku protiv Turske nastupio fudbaler pozitivan na COVID-19!
Medicinska služba hrvatske fudbalske reprezentacije večeras je potvrdila da je Domagoj Vida, kapiten Vatrenih, koji je večeras igrao protiv Turske, pozitivan na COVID-19!
11.11.2020. u 22:58
get url
text

- Neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobili smo rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2 među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima.

Nakon što su u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u srijedu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu, te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na novi koronavirus.

VEZANI TEKST - Spektakl u Istanbulu: Turska i Hrvatska odigrale meč o kojem bruji Evropa

Liječnička služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom "sumnjivi" nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku selektor Zlatko Dalić već donio odluku o izmjeni Vide, liječnička služba reprezentacije izolirala je Vidu prema svim epidemiološkim mjerama do potvrde rezultata testiranja - potvrđeno je iz Fudbalskog saveza Hrvatske.

Vida će, shodno propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu.

Svi ostali reprezentativci i članovi stručnog štaba, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stockholm. Iz HNS-a navode da je reprezentacija poštivala sve epidemiološke mjere, shodno Uefinom Return to Play protokolu.

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima, ni sa članovima stručnog štaba.

Utakmica Turska - Hrvatska na Vodafone Parku u Istanbulu okončana je rezultatom 3:3. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.