open-navfaktor-logo
search
SDS na prekretnici
Pandurević: Jednog dana ću otkriti šta mi se dešavalo danas
Upravo je uloga Beograda bila presudna da Bjelica, te još nekoliko istaknutih zvaničnika SDS-a poput Obrena Petrovića i Miće Mićića, iznenada promijene svoj odnos prema SNSD-u i Miloradu Dodiku te da tu stranku počnu tretirati kao poželjnog partnera
28.10.2018. u 08:44
get url
text

U Banjoj Luci će danas biti održana sjednica Glavnog odbora SDS-a, koja bi, između ostalog, trebala donijeti odgovore na pitanja o eventualnoj saradnji te stranke sa SNSD-om. Tu mogućnost zagovaraju pojedini istaknuti zvaničnici SDS-a.

Među onima koji su koketirali sa SNSD-om bio je Kostadin Vasić, sada već bivši član SDS-a kojeg je predsjednik te stranke Vukota Govedarica isključio iz stranke. Govedarica je poručio da je Vasić isključen zbog "teže povrede stranačkog Statuta, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a".

- Vukota je uradio ono što je Bosić trebao prije četiri godine – napisala je na društvenim mrežama Aleksandra Pandurević.

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica je najavio da će na današnjoj sjednici Glavnog odbora biti riječi o tome kojim pravcem će krenuti SDS i da li će razgovarati sa ostalim političkim partijama u vezi sa zajedničkim učešćem u vlasti na nivou BiH, entiteta i eventualno gdje je potrebno sa lokalnim zajednicama. Bjelica je rekao da članovi Predsjedništva SDS-a, koji se zalažu za razgovore sa SNSD-om, imaju snažnu podršku Beograda i Srpske pravoslavne crkve, te da se lično zalaže za te razgovore.

Upravo je uloga Beograda bila presudna da Bjelica, te još nekoliko istaknutih zvaničnika SDS-a poput Obrena Petrovića i Miće Mićića, iznenada promijene svoj odnos prema SNSD-u i Miloradu Dodiku te da tu stranku počnu tretirati kao poželjnog partnera.

Da su SDS-ovi članovi izloženi različitim pritiscima, ucjenama i nemoralnim ponudama da se priklone SNSD-u, čime bi Milorad Dodik doslovno anulirao opoziciju u entitetu RS, potvrđuje i posljednji istup Aleksandre Pandurević na društvenim mrežama.

- Jednog dana, napisat ću i otkrit ću šta mi se dešavalo danas. Možete raditi šta hoćete, ali izdati sebe i ono što smatram moralnim i ispravnim - ne mogu i neću, bez obzira na zlato što sja – napisala je Pandurević.

Zatim je dodala kako će faksimil ponude koju je dobila objaviti u knjizi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.