Agić je u periodu izolacije, od marta do juna, onda kada je to bilo dozvoljeno, izlazio na ulice i pravio svojevrsni fotodnevnik pandemije.

Osim Sarajeva na izložbi će biti izložene i fotografije iz Bergama (Italija), jednog od najpogođenijih gradova na svijetu virusom COVID-19, nastalih u istom periodu

Bit će to bh. premijera dirljivih fotografskih zapisa Fabia Bucciarellija, koje su objavili ugledni svjetski mediji poput New York Timesa.

- Svjesni da, usljed ponovnog povećanja zaraženih, domaća javnost nije dovoljno informisana o opasnostima koje nosi pandemija, izložba je zamišljena i kao kampanja osvještenja. Koncept postavke i njeno smještanje na plato ispred muzeja omogućit će posjet uz pridržavanje fizičke distance, a na ulazu će biti dostupne zaštitne maske te dezinfekcijska sredstva- kazali su organizatori.

Izložba "Covid Diary" bit će upriličena pod pokroviteljstvom Italijanske ambasade u BiH, a u okviru manifestacije "Ljeto u muzeju". Selekciju fotografija napravio je redovni profesor University of Arts iz Londona, Dr. Paul Lowe.