open-navfaktor-logo
search
Smještaj u tri kvadrata
Pametne kabine za putnike, nova usluga na bečkom aerodromu
Radno mjesto, mjesto za odmor ili potpuno opremljen prostor za spavanje, nova usluga na bečkom aerodromu pruža još više udobnosti za putnike. Na Terminalu 3 putnici mogu iznajmiti pametne kabine italijanskog startupa Zzzleepandgo.
24.01.2022. u 13:53
get url
text
Aerodrom u Beču

Svaka od ukupno 16 Smart Lounges predstavlja ekskluzivno mjesto za odmor od tri metra kvadratna. Kabine su opremljene prostorom za ležanje, priključkom za struju i USB-om, besplatnim WiFi-jem, kao i prostorom za odlaganje stvari te stolom na rasklapanje.

Osim toga, sve kabine posjeduju multimedijalni sistem pomoću kojeg se mogu emitovati filmovi i muzika, kontrolisati ventilacija, svjetla i zavjese za zamračenje.

- Putnici s dužim boravkom na aerodromu sada mogu premostiti vrijeme čekanja opušteno i u miru u modernoj kabini za spavanje iz Zzzleepandga. S početkom ljetnog reda letenja, broj putnika na bečkom aerodromu će se također povećati i bit će nam drago da se što više putnika uvjeri u prednosti kabina - rekao je Julian Jäger, izvršni direktor Flughafen Wien AG.

Na drugom nivou Terminala 3, putnicima je na raspolaganju 16 pametnih kabina. Za korištenje se gosti registruju direktno na virtuelnoj recepciji kabine gdje učitaju svoj pasoš, kreditnu karticu i COVID-19-potvrdu. Dok je rezervacije moguće izvršiti i unaprijed putem web stranice.

Tokom najma korisnik može ulaziti i izlaziti iz kabine bez ograničenja. Kabine se čiste i dezinfikuju nakon svakog iznajmljivanja, a automatski sistem ventilacije filtrira bakterije i viruse iz vazduha. Korištenje iznosi devet eura po satu, ali se spavaća kabina može rezervisati i za cijelu noć, za 48 eura, ili duže. Plaćanje se vrši pri odlasku, saopćeno je iz Eurocomma-PR Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.