open-navfaktor-logo
search
Oprostio Ircu
Palo pomirenje: Khabibov otac pozvao McGregora u Dagestan
Tako je još jednom potvrdio da mu ništa ne zamjera zbog uvreda koje im je Irac uputio prije UFC-a 229
20.10.2018. u 22:39
get url
text
get url
text

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener neporaženog UFC prvaka lake kategorije Khabiba, pozvao je Conora McGregora u Dagestan.

Tako je još jednom potvrdio da mu ništa ne zamjera zbog uvreda koje im je Irac uputio prije UFC-a 229.

McGregor je uoči borbe protiv Khabiba na UFC-u 229 izrekao razne uvrede na račun dagestanskog borca i njegove religije, nacionalnosti i porodice, te je njega i Abdulmanapa nazvao "drhtavim kukavicama".

Khabib je na priredbi u lasvegaškoj T- Mobile areni pobijedio McGregora prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi nakon čega je pokrenuo masovnu tučnjavu između timova.

Abdulmanapu je uskraćena viza i nije prisustvovao borbi u Las Vegasu, ali je kasnije javno oprostio McGregoru zbog uvreda. Da je zakopao sjekiru Nurmagomedov je ponovno pokazao tako što je McGregora pozvao na sambo turnir koji se u decembru održava u Dagestanu, piše fightsite.hr.

- Istaknuti gosti, ponovno pozivam na turnir našeg bliskog prijatelja Olega Taktarova i McGregora - rekao je Abdulmanap, dodavi:

- Rekao sam da mu je oprošteno, važno je biti srdačan.

Nurmagomedov stariji je bio milostiv i prema vlastitom sinu kojeg su zbog poticanja tučnjave na UFC-u 229 čekale "najstrože sanckcije". Ipak, Abdulmanap je odlučio zaboraviti cijeli incident i ne kazniti Khabiba nakon što ga je tako zamolio ruski predsjednik Vladimir Putin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.