Glavni osumnjičeni je zastupnik u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma, a uz njega se pominju i čelnici SPS-a Ivica Dačić i Aleksandar Antić.

O tome kako je sve to organizovano, kako izgledaju prostorije u kojima su se srpski bunga-bunga derneci, kako ih je nazvala premijerka Ana Brnabić odvijale, kako su vozilima Lux taxija djevojčice dovožene iz Beograda, govorio je čovjek koji je godinama bio zaposlen u hotelu u kome se sve to odvijalo. Svi koji žive u Jagodini znaju da su svi navodi tačni. Marković već više od decenije upravlja gradom kao svojim vlasništvom i bez njega se u Jagodini ništa ne može desiti. Poznata je priča da kad on dolazi na neku svadbu, mladenci ne sjede u čelu, odnosno za centralnim stolom. To mjesto je rezervisano za Markovića i njegovu ekipu!

Derneci koji su organizovani u Jagodini nisu bile tajna ni za koga. Kao ni činjenica da se tu zabavljaju političari iz vrha države, ljudi iz krupnog biznisa, ali i neki ambasadori. Ono što se do jučer nije znalo jeste da su mnogo puta prisustvovale i djevojčice od 15-16 godina i da su seksualno zlostavljane.

O tome da se nešto tako dešava u Jagodini prvi je proljetos progovorio Igor Jurić, ali nije želeo da javno kaže da je Dragan Marković čovjek koji je umješan u takva strašna krivična djela. Jurić je dao izjavu u Tužilaštvu, razgovarao sa tadašnjim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem tražeći zaštitu za djevojčicu koja je bila žrtva seksualnog nasilja i njene roditelje. Zaštitu nisu dobili i pod pritiskom su odustali od tužbe. Takvih primjera je mnogo.

Tužilaštvo u Jagodini je pokrenulo postupak uz vrlo čudno objašnjenje da je to tražio sam Marković?! Djeluje da će Tužilaštvo Palmu braniti umjesto da ga optužuje.

U odbranu su stali i zastupnici Jedinstvene Srbije. Sam Marković zove mnogobrojne folk i pop zvijezde i traži da ga javno podrže.

Ono što je bilo vidljivo je da zastupnici SNS-a ne brane Palmu. Očekuju instrukciju. Odluka je na predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji za sada šuti. Oni koji su mu bliski kažu da nema šanse da podrži Palmu, te da je Vučić izuzetno netolerantan prema svakom obliku pedofilije, ali i "druženja" sa starletama. Sam Vučić je prisustvovao kik boks mečevima u Jagodini, ali u društvu svoje djece. I odmah je po njihovom završetku, za razliku od većine prisutnih, umjesto ka inkriminirajućem hotelu, kretao za Beograd. Mnogi drugi iz vrha SPS-a, pojedinci iz SNS-a, ali i iz DS-a su ostajali na dernecima.

Imajući to u vidu realno je očekivati da se vrh države ne miješa u ova dešavanja, odnosno da ne štiti Palmu niti da dozvoli da se na bilo koji način dovede u vezu sa njim. To bi značilo da je Palmina karijera završena i da će se suočiti sa ozbiljnom istragom.

Postavlja se pitanje šta će biti sa Dačićem. Iako on izgovara da je u Jagodini išao u muzeje, a ne na dernekee, brojne fotografije to demantuju. I to fotografije koje objavljuju prorežimski tabloidi. Dakle, Dačićevo maltretiranje i "puštanje krvi" je počelo. Da li će se ići do kraja ili će Dačić biti samo izranjavan, ali ipak ostavljen u životu, vidjet će se narednih dana, objavio je direktno.rs.