open-navfaktor-logo
search
Nije mu prvi put
Palicom napao vlasnika: Pljačkašu zlatare u Mostaru jednomjesečni pritvor
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantonalni sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor Elviru Pelti, zvanom Abdurahman ili Eko (1978) iz Zenice, a koji je uhapšen zbog razbojništva.
30.07.2021. u 15:49
get url
text

On se sumnjiči da je u utorak oko 19 sati upao u zlataru "Lea" u Mostaru, naoružan drvenom palicom, kojom je napao vlasnika P. D.

Zadao mu je više udaraca u glavu, tačnije po potiljku, usljed čega je nesretni čovjek pao na koljena, nakon čega ga je Pelto nastavio udarati po glavi, ramenima i rukama više puta, nanijevši mu tjelesne povrede.

Vlasnik je uspio pobjeći van radnje, a za to vrijeme je osumnjičeni iz vitrina uzeo dvije table sa većim brojem komada zlatnog nakita – prstenja, te pobjegao iz zlatare, ali je odmah u prolazu pored zlatare bio zadržan od prolaznika do dolaska policije.

- Osumnjičeni Elvir Pelto je povratnik u vršenju kaznenih djela. Kantonalni sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna - saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

Napominju da u saradnji sa MUP-om HNK Mostar nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.