Kako su, uz navođenje inicijala osumnjičenih, saopćili iz MUP-a KS, Panjeta i Jusufbegović terete se za neovlašteno proizvodnju i promet opojnih droga, a Panjeta dodatno i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Hapšenju je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i MUP-a KS, tokom koje su provođene i posebne istražne radnje.

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što budu ispitani, bit će odlučeno o daljim mjerama - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kako je ranije saopćio MUP KS, hapšenje su jučer oko podne izveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe narkotika.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo i pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, isttražitelji MUP-a KS su pretresli stan u ulici Kulovića i poslovnog prostora u ulici Šenoina u općini Centar, te pronašli i oduzeli tri pištolja i pripadajuću municiju, više od kilograma spida, 53 tablete ectasyja, oko pet grama kokaina, manju količinu marihuane, digitalnu vagu sa tragovima narkotika, te mobilni telefon.

Isti dan, na području mjesta Raštelica u općini Hadžići, pretresena je i kuća koju koristi Jusufbegović, a gdje je pronađena određena količina spida i marihuane.