open-navfaktor-logo
search
Optimizirajte kupovinu
Paleta brašna "nestala" za 20 sekundi: Iz "Binga" poručuju da je distribucija namirnica stabilna
U velikom broju supermarketa nedostaju osnovne životne namirnice, poput brašna, ulja, soli, šećer, higijenske potrepštine... Povećanu aktivnost kupaca bilježe i u najvećem bh. trgovačkom lancu "Bingo".
16.03.2020. u 16:38
get url
text

- U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli te osnovne higijenske potrepštine). Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo). Stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali distribucija od strane naših partnera za sada je stabilna - saopćila je Rukovoditeljica službe marketinga "Binga" Tatjana Paunoski.

Svakodnevno smo, dodaje ona, u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke.

- Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena. Obzirom da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, našim uposlenicima smo dali instrukcije i donijeli smo odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bismo i njima ali i svim našim kupcima omogućili što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima. Svakako našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od strane nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju - navela je Punoski.

Kolika je pomama za brašnoj najbolje ilustrira i snimak iz "Binga" u tuzlanskom naselju Šićki Brod. Paleta brašna koja je stigla nestala je u 20-ak sekundi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.