open-navfaktor-logo
search
Humanitarni letovi
Palestinski zastupnik zahvalio Erdoganu jer je pomogao povratak palestinskih studenata u domovinu
Ahmad Tibi, arapski član Knesseta, izraelskog parlamenta, izrazio je zahvalnost zbog napora predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana koji su rezultirali povratkom u domovinu palestinskih studenata koji su ostali u Turskoj nakon donošenja mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa.
27.04.2020. u 09:10
get url
text

Tibi je podsjetio da je uprkos obustavi letova, avion "Turkish Airlinesa" prevezao palestinske studente iz Istanbula na aerodrom "Ben Gurion" u Tel Avivu.

- Još jedan avion koji je prevozio naše sinove sletio je sinoć. Ovo je bio drugi humanitarni let koji je organizovao turski predsjednik nakon što smo Turskoj uputili zahtjev. Prošle sedmice je stigao još jedan avion s našim studentima - kazao je Tibi.

Palestinski zastupnik je oštro kritikovan od članova vladajuće stranke Likud nakon što je zahvalio Erdoganu na organizaciji letova za palestinske studente. Nakon kritika zastupnika Likuda, izjavio je da voli harizmatične lidere.

- Volim harizmatične vođe, a ne one protiv kojih je pokrenuta optužba za korupciju - aludirajući na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Još je dodao da se Netanyahu na sve načine "ulizuje kako bi se pomirio sa Erdoganom".
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.