open-navfaktor-logo
search
Uštede
Palestinski predsjednik ukinuo usluge svih savjetnika
Današnja mjera podrazumjeva ukidanje svih finansijskih primanja i privilegija savjetnika, a  Mahmoud Abbas je objavio i drugu mjeru kojom zahtijeva da ministri bivše vlade premijera Rami Hamdallaha isplate sva primanja koja su imali tokom perioda prije njihove odluke da povise plaće i honorare.
19.08.2019. u 18:36
get url
text

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas objavio je u ponedjeljak nove rezove troškova svog ureda, ukidajući usluge svih njegovih savjetnika, javila je palestinska novinska agencija WAFA.

Današnja mjera podrazumjeva ukidanje svih finansijskih primanja i privilegija predsjednikovih savjetnika.

Abbas je objavio drugu mjeru kojom zahtijeva da ministri bivše vlade premijera Rami Hamdallaha isplate sva primanja koja su imali tokom perioda prije njihove odluke da povise plaće i honorare.

WAFA je javila da se novčana sredstva trebaju vratiti u paušalnoj sumi.  

Palestinske vlasti suočavaju se s teškom finansijskom krizom nakon odluke Izraela da povuče sredstva od palestinskih poreskih prihoda.

Izvještaji palestinskog ministarstva finansija pokazuju da prihodi od poreza čine skoro polovinu budžeta Palestinskih vlasti, i to je razlog, pored američkih prekida finansiranja, za kritičnu finansijsku situaciju na palestinskim teritorijama, prenosi Xinhua.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.