open-navfaktor-logo
search
Primirje
Palestinske grupe saopćile da je postignut prekid vatre u Gazi
U saopćenju Zajedničkog štaba palestinskih grupa otpora, koje čine grupe poput Hamasa i pokreta Islamski džihad, navodi se da je uz posredovanje Egipta postignuto primirje s Izraelom
13.11.2018. u 17:13
get url
text

Palestinske grupe su saopćile da je postignut prekid vatre u Gazi.

U saopćenju Zajedničkog štaba palestinskih grupa otpora, koje čine grupe poput Hamasa i pokreta Islamski džihad, navodi se da je uz posredovanje Egipta postignuto primirje s Izraelom.

Dodaje se da će ove grupe poštovati primirje sve dok ga poštuje i Izrael.

Lider palestinskog pokreta Hamas Ismail Haniyeh je nedugo prije toga izjavio da bi moglo doći do prekida vatre ukoliko Izrael prestane s napadima na Pojas Gaze.

Podsjetimo, iz Ministarstva zdravstva Gaze saopćili su da je u izraelskim napadima, koji traju od sinoć, poginulo sedam, a ranjeno 25 Palestinaca. U uzvratnoj vatri palestinskih grupa poginuo je jedan, a ranjeno više od 50 Izraelaca.

Tokom protekle noći izraelski bombarderi izveli su žestoke napade u različitim dijelovima blokirane palestinske enklave Gaze. Meta napada bila je i policijska stanica, dva sjedišta pokreta Islamski džihad i zgrada televizije Al-Aksa. Izrael je zračne napade započeo nakon navodnih raketnih napada s područja Gaze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.