open-navfaktor-logo
search
Neopozivo
"Pala" ostavka u Fudbalskom klubu Sarajevo
Usred velike količine obaveza u poslovnom i privatnom životu, nisam u mogućnosti da nastavim svoj volonterski rad, poručila je Bukovica
13.01.2020. u 13:17
get url
text

Ema Bukovica, članica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, podnijela je neopozivu ostavku.

Ovu informaciju potvrdio je Bordo klub, objasnivši kako je "u prostorije kluba dostavila neopozivu ostavku na funkciju koju je obnašala u proteklom periodu".

- Usred velike količine obaveza u poslovnom i privatnom životu, nisam u mogućnosti da nastavim svoj volonterski rad u kapacitetu u kojem sam dosad odvajala svoje vrijeme i resurse za dobrobit kluba. Svoju dužnost sam u proteklom periodu obavljala besprijekorno moralno i odgovorno i posebno se ponosim historijskim uspjesima kluba u protekloj sezoni, te ozbiljnim pomacima u polju unapređenja poslovanja kluba u kojima sam proaktivno učestvovala - obrazložila je Bukovica svoju ostavku, dodavši:

- Sa svim uposlenicima Fudbalskog kluba Sarajevo sam imala iznimno korektan i dobar poslovni odnos, te im se ovom prilikom zahvaljujem na tome, a posebno svojim kolegama (Senad Jahić, Senad Bilić) iz Upravnog odbora na jedinstvu, zalaganju i pravičnosti tokom obnašanja naših funkcija. U nastavku sezone i u budućem radu, nastavit ću ponosno bodriti rad i takmičenja Fudbalskog kluba Sarajevo, te od srca iščekujem samo najbolje rezultate.

Upravni odbor FK Sarajevo na meti je kritika navijača nakon što je 2. decembra prošle godine smijenjen Husref Musemić, a navijači traže odlazak kompletnog UO, zajedno sa direktoricom Sabrinom Buljubašić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.