Policajci iz Gradačca su, radeći na rasvjetljavanju krađa počinjenih u posljednje dvije godine, priveli četvericu osumnjčenih. Uhapšeni su H.P. (25) s područja Gradačca te E.V. (22), N.V. (23) i E.Z. (37) iz Gradačca.

Nad njima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su u grupi od dvije i tri osobe, počinili ukupno dvadeset krivičnih djela teške krađe u porodičnoj kući, vikendici, garaži, apoteci i jednoj firmi. Tokom krivinih djela ukredeni su LCD televizori, kosilice, bušilice, brusilice, razni alati, trimeri, auto prikolica, motorne pile, aparat za varenje, kazan za pečenje rakije, cijevi za centralno grijanje, elektro kablovi, oružje, zlato, razni nakit, novac, i druge stvari. Navedeni predmeti su privremeno oduzeti i vraćeni vlasnicima, navedeno je u MUP-u TK.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv četvorke s područja Gradačca, Kantonalnom tužilaštvu TK, podnesen je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teške krađe.

Također, policija iz Gradačca, radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, pronašla je i oduzela predmete koji potiču iz krivičnih djela koja su uhapšeni počinili izvan Tuzlanskog kantona. Tako je rasvijetljeno još dvanaest krivičnih djela teške krađe.