open-navfaktor-logo
search
Selektor Austrije
Pajovič hvalio rukometne Zmajeve, jednog označio kao vrhunsku klasu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju igra meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Austrije, a koji je prethodno odgođen zbog pandemije koronavirusa.
12.03.2021. u 15:54
get url
text

VEZANI TEKST - Kamere u Bugojnu: Utakmicu BiH - Austrija prenosit će dvije TV kuće u BiH

U utakmici koja se igra u Bugojnu od 17 sati na klupi naše selekcije debitovat će novi selektor Ivica Obrvan, koji je na klupi rukometnih Zmajeva stigao poslije loših partija najboljih bh. rukometaša protiv Estonije naslijedio Bilal Šumana.

Selektor Austrije, Slovenac Aleš Pajovič, tvrdi kako Obrvan neće imati lagan posao u susretu sa njegovom selekcijom.

- Za Ivicu Obrvana ovo naravno neće biti lagana situacija. Ima jako malo vremena u jednoj sedmici sve nanovo da uradi, to je jako teško. Zbog toga računamo da neće biti velikih iznenađenja, ali smo spremni na sve - kazao je Pajovič, te se osvrnuo na rad svog tima u proteklim danima:

- Cijele sedmice smo dobro radili. Momci su dobro trenirali, pokazali su borbenost. To me čini optimističnim pred utakmicu u nedjelju. Naš cilj je osvojiti dva bod, ali će to biti težak zadatak. Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu i igrače koje igraju u kvalitetnim klubovima, te Benjamina Burića koji je vrhunski golman.

Utakmica BiH - Austrija igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.