open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pada li u Banovićima odluka o novom prvaku BiH?
Najzanimljiviji susret igrat će se na Gradskom stadionu u Bijeljini, gdje će snage odmjeriti direktni konkurenti u borbi za Evropu, Radnik i Željezničar
11.05.2019. u 08:48
get url
text

Utakmice 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, prvog od tri posljednja ovosezonska, igraju se danas. Baš kao i prethodnih sezona, a zbog regularnosti takmičenja, svi susreti posljednja tri kola PLBiH igrat će se u istom terminu. Tako će svih šest mečeva koji su na programu danas početi od 17 sati.

S mnogo pažnje pratit će se susret u Banovićima, gdje će Tuzla City ugostiti Sarajevo. Bordo tim će eventualnom pobjedom danas i teoretski osigurati titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Izabranici Husrefa Musemića čak i s porazom mogu do šampionskog pehara, ukoliko Čelik na Bilinom polju savlada Zrinjskog.

Možda najzanimljiviji susret igrat će se na Gradskom stadionu u Bijeljini, gdje će snage odmjeriti direktni konkurenti u borbi za Evropu, Radnik i Željezničar. Tim Mladena Žižović već 12 prvenstvenih susreta ne zna za poraz, što svakako utiče na samopouzdanje fudbalera Radnika pred duel s Plavima s Grbavice koji trenutno imaju tri boda više od današnjeg protivnika.

Trener Željezničara Amar Osim itekako je svjestan važnosti ovog susreta za njegovu ekipu.

- Ova utakmica je u ovom trenutku najvažnija od tri naredne, prva je i protiv tima sa kojim se borimo za mjesto na tabeli. Ako napravimo dobar rezultat, to će biti početak ljepše priče - rekao je Osim koji će računati na sve igrače, ali je istakao i da Ermin Zec nije neko na koga se može računati za svih 90 minuta.

Strateg kluba iz Zvorničke 27 na zvaničnoj press konferenciji pred duel s Radnikom nije štedio komplimente na račun Bijeljinaca.

- Pamet je najveća snaga Radnika, što je u fudbalu najteže imati. S malo energije prave velike stvari. Poenta fudbala je da uradiš dosta stvari, a potrošiš malo energije. To rade pametni. Radnik je pametna ekipa, tako su selektirali ekipu, imaju pametne igrače, pametnog trenera - dodao je Osim.

Direktan prijenos susreta iz Bijeljine realizirat će MojaTV, baš kao iz meč iz Banovića, dok će ljubitelji domaćg fudbala duel Mladosti i Širokog Brijega moći pratiti na BHT1.

Premijer liga, 31. kolo:
Subota, 11. maj:
Sloboda - Krupa (17 sati) / Frano Jelić (Široki Brijeg)
Mladost - Široki Brijeg (17) / Admir Musić (Sarajevo)
Radnik - Žlejezničar (17) / Dragan Petrović (Banja Luka)
Čelik - Zrinjski (17) / Admir Šehović (Sarajevo)
Tuzla City - Sarajevo (17) / Zoran Grbić (Prijedor)
Zvijezda 09 - GOŠK (17) / Haris Kaljanac (Sarajevo)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.