open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ozer uoči gostovanja na Pecari: To je za nas dobra prilika
Bit će trenutaka, ističe Özer, kada ih neće ići dobro, ali da im treba podrška navijača, koji vole fudbal i koji su podržali ekipu protiv Olimpika
15.07.2019. u 15:06
get url
text

Čelik se "generalkom" protiv Olimpika, u kojoj je sinoć na Bilinom polju pobijedio sa 2:0, uspješno predstavio svojim navijačima te najavio kako spremno dočekuje narednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će u 1. kolu narednog vikenda gostovati kod Širokog Brijega.

Zeničani su u sklopu ljetnih pripremama odigrali samo četiri utakmice, u kojima su upisali po dvije pobjede i dva poraza. Poraženi su sa po 0:1 od makedonskog Skhupija i truskog Malatayaspora, dok su s 5:0 porazili nigerijski Heartland te 2:0 Olimpik.

- Dobro smo radili na pripremama u Turskoj. Uvjeti su bili odlični, a nadam se da ćemo ispraviti greške koje smo pokazali. Prvenstvo je dug maraton i bit će jako teško - najavljuje trener Čelika Hasan Özer, koji dodaje kako je utakmica s Olimpikom bila lijepa te da su prvo pluvrijeme odigrali u visokom tempu.

- Nakon prvog gola, dalo se primijetiti, malo je pao tempo. Ali dali smo još jedan gol iz penala. Mogli smo dati i više golova, ali htio sam da dam priliku mlađim igračima. Da se svi pokažu. U igru nisu ulazili samo Zilić (Enio) i Hajdarević (Nermin), koji su, isto tako, kvalitetni i dobri igrači - kazao je.

On je dodao kako žele da ponovo probude želju u gradu za fudbalom, da moraju poboljšati komunikaciju s navijačima i medijima…

- U ovom gradu ima dosta potencijala. Želimo što prije da klub dovedemo na mjesto koje mu pripada. Prva utakmica je u gostima kod Širokog Brijega i trenutno samo o tome razmišljam. Oni 18. jula imaju uzvratnu utakmicu u Kazahstanu i to je za nas dobra prilika. Želimo da počnemo dobro - kaže Özer, koji dodaje da će o ostalim ciljevima govoriti nakon te utakmice.

Bit će trenutaka, ističe Özer, kada ih neće ići dobro, ali da im treba podrška navijača, koji vole fudbal i koji su podržali ekipu protiv Olimpika.

- Vidim da je igračima dosta značilo što su ih navijači podržali, ali želim da na prvoj domaćoj utakmici stadion bude pun - kaže Özer, koji je pokazao kako ima namjeru koristiti puno igrača.

Čelik je ovog ljeta uspio produžiti ugovore s golmanom Bojanom Pavlovićem, veznjakom Fenanom Salčinovićem te napadačem Harisom Dilaverom.

Nova imena su: Tarik Isić (Radnik, Bijeljina), Marko Perišić i Nermin Hajdarević (Zrinjski, Mostar), Ermin Huseinbašić (Zvijezda 09,Bijeljina), Petar Raguž (GOŠK, Gabela), Almir Aganspahić (Krupa), Adis Nurković, Aidin Mahmutović i Slavko Brekalo (Tuzla City), Enio Zilić (Željezničar, Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo, posudba), Carlos Fabiàn Leòn Filipetto (Paragvaj, posudba).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.