open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Ozbiljan ispit za Obrvana: Rukometni Zmajevi večeras protiv Austrije
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra zaostali susret drugog kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. godine, a protivnik će joj biti selekcija Austrije.
14.03.2021. u 08:10
get url
text

Susret koji se igra u Bugojnu prvobitno je tebao biti odigran 8. novembra prošle godine, no odgođen je zbog pandemije koronavirusa. Ovaj meč ujedno će biti debitantski za Ivicu Obrvana, koji je poslije loših rezultata u duelima sa Estonijom na selektorskoj funkciji naslijedio Bilala Šumana.

Duel s Austrijancima od velikog je značaja za najbolje bh. rukometaše, a pobjeda ih ostavlja u igri za plasman na kontinentalni šampionat.

- Svaka reprezentacija je prijavila 35 igrača. Ipak, mi smo fokusirani na njihov način igre, na pojedine glavne igrače koje imaju u kadru - kazao je novi selektor rukometnih Zmajeva Ivica Obrvan.

S druge strane selektor Austrije, Slovenac Aleš Pajovič, tvrdi kako Obrvan neće imati lagan posao u susretu sa njegovom selekcijom.

- Cijele sedmice smo dobro radili. Momci su dobro trenirali, pokazali su borbenost. To me čini optimističnim pred utakmicu u nedjelju. Naš cilj je osvojiti dva bod, ali će to biti težak zadatak. Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu i igrače koje igraju u kvalitetnim klubovima, te Benjamina Burića koji je vrhunski golman - kazao je Pajovič.

Utakmica BiH - Austrija igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.