open-navfaktor-logo
search
Institut "Yunus Emre"
Ovogodišnji Dječiji festival održat će se sutra u online izdanju
Institut "Yunus Emre" saopćio je da će osmi Dječiji festival biti održan sutra i to u online formatu zbog mjera borbe protiv pandemije COVID-19.
29.04.2020. u 14:06
get url
text

U saopćenju se navodi da će festival biti održan s početkom u 16 sati, a prenos uživo će Institut emitirati na službenim nalozima na društvenim mrežama. Program 8. Dječijeg festivala vodit će glumica Isabella Damla Guvenilir koja je javnosti u Bosni i Hercegovini poznata po glavnoj ulozi u popularnoj seriji "Elif".

Među brojnim poznatim učesnicima 8. Dječijeg festivala iz Turske i Bosne i Hercegovine će biti i predsjednik Instituta “Yunus Emre“ Seref Ates, turski ambasador u Sarajevu Haldun Koc, šef Direkcije za obrazovanje u Istanbulu Levent Yazici i predstavnici resornih ministarstava na nivou kantonalnih vlasti u BiH.

U bogatom kulturnom i zabavnom program ovogodišnjeg Dječijeg festivala učestvovat će poznata imena kulturnih i sportskih scena iz Turske i BiH, a nastupit će i učenici iz bratimljenih škola iz BiH i Istanbula. Na kraju festivala će biti održan i koncert bosanskohercegovačkog izvođača Latifa Močevića.

Institut "Yunus Emre" od 2011. godine organizira Dječiji festival koji okuplja hiljade učenika iz škola širom BiH. Festival se organizira kao finalna manifestacija godišnjih aktivnosti u okviru projekta "Moj izbor je turski" koji je u proteklih osam godina hiljadama učenika omogućio izbor da uče turski jezik u školama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.